«Ν’ αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν’ αντιγράψεις πολλούς είναι έρευνα.»

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

παράσιτα



• ΨΑΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αν την άνοιξη μπαίνουν ψαλίδες στο σπίτι σας, τρίψτε σε σκόνη, μερικά φύλλα βάγιας και σκορπίστε την σε σημεία που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν οι ψαλίδες (πόρτες, παράθυρα). Δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσουν!

• ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
Ξέρετε ότι σκορπώντας λίγη σόδα, σε χώρους που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν ποντίκια στο σπίτι ή το γκαράζ, τα απομακρύνει; Αλλά μετά λίγες μέρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα και μαζέψτε την.

• ΕΝΤΟΜΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Ένας μεγάλος αριθμός εντόμων και παρασίτων γενικά στα δένδρα και φυτά, εξολοθρεύεται με το εξής παρασκεύασμα: Μια κουταλιά της σούπας υγρό των πιάτων, μια κουταλιά σπορέλαιο, σε ένα γαλόνι νερού, ανακατέψτε το καλά και λούζετε με αυτό τα δένδρα και φυτά, μέσα και έξω απ' το σπίτι, κάθε μια ή δύο εβδομάδες.

• ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ
Αν έχετε γυμνοσαλίγγαρους (slugs) στον κήπο σας, βάλτε σε ένα βαθύ πιάτο, μια κούπα από μείγμα μισής μπύρας και μισού νερού. Η μυρωδιά θα τα προσελκύσει και το υγρό θα τα πνίξει.

• ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ
Σε τρεις κούπες νερού, προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο, μισή κούπα τριμμένο μαϊντανό (ξηρό), βράστε το μείγμα μέχρις ότου μείνουν μόνο 2 κούπες νερού. Στραγγίξτε το και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Ψεκάζετε με το μείγμα αυτό τα δένδρα και φυτά ή λαχανικά σας, είναι αποτελεσματικό για ένα μεγάλο αριθμό εντόμων, φθηνό, και προ παντός αβλαβές για την υγεία σας.



• ΣΚΟΥΡΙΑ
Για να μην σκουριάσουν τα μεταλλικά εργαλεία του κήπου πριν τα αποθηκεύσετε για το χειμώνα αλείψτε τα με λίγο λάδι.

• ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΙΣΜΑ
Τα φυτά σας θα ζήσουν δύο εβδομάδες χωρίς πότισμα, αν γεμίσετε την μπανιέρα με βρεγμένες εφημερίδες και τα τοποθετήσετε πάνω τους, αφού πρώτα τα ποτίσετε καλά. Στη συνέχεια, τα ψεκάζετε με νερό και τα σκεπάζετε με νάιλον σακούλες προσέχοντας όμως να μην ακουμπούν στα φύλλα

• ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ
Γλιτώστε από τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια που τρώνε τα φυτά, σκορπίζοντας γύρω από τις ρίζες τους ένα παχύ στρώμα στάχτης ή χοντρής άμμου, στο οποίο δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν.

• ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
Σώστε τα λουλούδια σας από τους μικρούς πράσινους ή μαύρους μύκητες, ψεκάζοντάς τα με ένα ελαφρύ διάλυμα από νερό και υγρό απορρυπαντικό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετέ τα καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου