«Ν’ αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν’ αντιγράψεις πολλούς είναι έρευνα.»

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

9 ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Όσο και αν σας φανεί περίεργο, ο αέρας του σπιτιού ή του γραφείου μας είναι κατά πολύ πιο μολυσμένος από τον αέρα έξω!
Σύμφωνα με την EPA, ο αέρας εσωτερικού χώρου έχει χαρακτηρισθεί ως ένας από τους 5 πιο επικίνδυνους παράγοντες για την υγεία μας, ο οποίος οφείλεται σε χημικά που εκκρίνουν αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν φυτά τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να λύσουμε αυτό το μείζων πρόβλημα και το καλύτερο είναι πως ακόμη και αν δεν έχετε καμία σχέση με την κηπουρική, είναι τόσο ανθεκτικά που δε χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτα!

1. Garden Mum

Τη μοναδική του ικανότητα να φιλτράρει τον αέρα, ανακάλυψαν επιστήμονες της NASA: απομακρύνει την αμμωνία, το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί και σε εξωτερικούς χώρους.

2. Spider Plant
Από τα πιο εύκολα φυτά στην ανάπτυξη και φροντίδα, ενώ τα άνθη του μπορείτε να τα μεταφυτέψετε και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, το σπίτι σας θα έχει καθαρίσει πλήρως!

3. Δράκαινα

Υπάρχουν περίπου 40 είδη δράκαινας, οπότε μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας αρέσει περισσότερο, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Φιλτράρει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο και το ξυλόλιο από το αέρα. Είναι όμως τοξικό για τους σκύλους και τις γάτες, οπότε αν έχετε κατοικίδια καλύτερα να το αποφύγετε.

4. Ficus

Μπορεί να μεγαλώσει αρκετά, ανάλογα με τη γλάστρα που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ συνήθως το ύψος του κυμαίνεται από 70 εκατοστά έως και 3 μέτρα. Μπορείτε να το έχετε και στην αυλή ή το μπαλκόνι σας τις καλοκαιρινές μέρες, ενώ φιλτράρει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και τη φορμαλδεΰδη.

5. Κρίνος

Εκτός από τα πανέμορφα λουλούδια του, είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά που θα βρείτε! Ανθίζει κυρίως το καλοκαίρι, ενώ προτιμά τη σκιά και το ελαφρώς υγρό χώμα. Φιλτράρει την αμμωνία, το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο.

6. Φτέρη


Προτιμά τα δροσερά μέρη με υψηλή υγρασία, κάνοντας το μπάνιο το ιδανικό μέρος για την τοποθέτησή της. Φιλτράρει το ξυλόλιο και τη φορμαλδεΰδη.

7. Snake Plant


Σίγουρα θα το έχετε συναντήσει σε γραφεία ή εστιατόρια, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να πεθάνουν. Χρειάζονται νερό μια φορά το μήνα περίπου, ενώ προτιμούν την ξηρή ατμόσφαιρα και δε χρειάζονται πολύ φως. Φιλτράρει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο και το ξυλόλιο.

8. Bamboo Palm
Είναι πιο αποτελεσματικό στο να φιλτράρει τη φορμαλδεΰδη, ενώ χρειάζονται πολύ φως και ήλιο γενικότερα.

9. Aloe Vera

Η αλόη είναι σίγουρα από τα πιο χρηστικά φυτά: κάνει καλό στην υγεία μας αν καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες, ανακουφίζει από εγκαύματα και φιλτράρει τον αέρα.
fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου