«Ν’ αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν’ αντιγράψεις πολλούς είναι έρευνα.»

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Το πράσσινο σαπούνι

Στο σπίτι:
Οι αρετές του επεκτείνονται στο πλύσιμο ακόμα και των πιο ευαίσθητων ρούχων – μεταξωτά, μάλλινα, δαντέλες- με ανάλογο οικονομικό όφελος. Δεν περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά, χρωστικές και αρώματα, γι’ αυτό συνιστάται για το πλύσιμο των ασπρόρουχων των αλλεργικών ατόμων και των μωρών.


– Χρησιμοποιείται για τον δύσκολο καθαρισμό στα κολάρα των πουκάμισων και γενικότερα σε πάσης φύσεως λεκιασμένα ρούχα.


– Είναι αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό, ειδικότερα κατά του σκόρου και της αράχνης, γιατί τα μικροσκοπικά έντομα δε συμπαθούν τη μυρωδιά του.


– Σφουγγάρισμα: Διαλύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας τρίμμα σε μισό κουβά νερό.


– Τζάμια: Πλένουμε τα ειδικά πανάκια με πράσινο σαπούνι, τα ξεβγάζουμε καλά και καθαρίζουμε με αυτά τα τζάμια, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό, παρά μόνο νερό.


– Ξάσπρισμα ασπρόρουχων: Βουτάμε τις θαμπές, γκριζαρισμένες από το καυσαέριο και τον καπνό του τσιγάρου λευκές ή ανοιχτόχρωμες κουρτίνες μέσα στη μπανιέρα, τις πλένουμε με άφθονο πράσινο σαπούνι και μετά τις βάζουμε  στο πλυντήριο. Θα  ξαναβρούν τη λευκότητα και τη λάμψη τους.


– Καθαριότητα μπάνιου και κουζίνας:  Αναμειγνύουμε άφθονη σαπουνάδα από πράσινο σαπούνι με λευκό ξίδι και καθαρίζουμε είδη υγιεινής, νεροχύτες, αλλά και το εσωτερικό του ψυγείου.


  Στον κήπο:
– Δρα ως οικολογικό φυτοφάρμακο για λαχανόκηπους, οπωροφόρα δένδρα και ανθόκηπους, σε μίξη με νερό και οινόπνευμα (σε συγκεκριμένη αναλογία κατά περίπτωση).
Αναλογία φυσικού φυτοφάρμακου:



 3 κουταλιές σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο, με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου μας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου