«Ν’ αντιγράψεις ένα συγγραφέα είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ν’ αντιγράψεις πολλούς είναι έρευνα.»

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

tips για το σπίτι


Οι λεκέδες σκουριάς είναι αναπόφευκτο με τα χρόνια να κάνουν την εμφάνισή τους.Γύρω από το σιφόνι,στα μεταλλικά μέρη του μπάνιου,στη μπανιέρα,όλο και κάπου θα έχει σκουριά.

Μη τριβετε άδικα!Σας έχουμε τη λύση
Ανακάτεψε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και ταρταρικού οξέως (ή αλλιώς
κρεμόριο, το οποίο υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία).
Πρόσθεσε αρκετό χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μίγμα,
σαν πάστα, και αφού καλύψεις τη σκουριά με αυτό, άφησέ το για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια ξέπλυνε το λεκέ με ζεστό νερό.
Η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί!

εξαφανίσετε τα λίπη από το φούρνο 

Εσείς κοιμάστε και ο φούρνος σας καθαρίζεται!
Ένα μοναδικό tip που εξαφανίζει καμένα λίπη, χωρίς να κάνετε (σχεδόν) τίποτα.Δειτε την εκτελεση βημα βημα που τη βρηκαμε στο φοβερο blog onegoodthing  !!!Οι φωτογραφιες δεν λενε ψεμματα!Θα παθετε πλακα!
Ο φούρνος της ηλεκτρικής μας κουζίνας είναι από τα σημεία του σπιτιού που θέλουν καλό καθάρισμα αφού, με το μαγείρεμα, όλο και κάτι θα χυθεί, με αποτέλεσμα οι επιφάνειές του να γεμίσουν καμένα λίπη και λεκέδες. Αν είστε πολυάσχολη, και γενικώς το να τρίβετε επιφάνειες δεν είναι και το καλύτερό σας (αφήστε που, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένα άψογο), σας έχουμε ένα μοναδικό tip που θα διατηρήσει άψογο τον φούρνο σας, χωρίς εσείς να κουραστείτε.
Μία φορά τον μήνα, πριν πέσετε για ύπνο, πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με μισή κούπα υγρη αμμωνία ( Βρίσκεις σε μαγαζιά που πουλάνε φυτά, σπόρους, φυτοφάρμακα κτλ).. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 70 βαθμούς και τον σβήνετε. τοποθετήστε μέσα του το μπολ, και κλείστε την πόρτα με την αμμωνία και στο κάτω ραφι τοποθετήστε ενα μπολ με βραστό νερό.. 

Αφήστε τα μέσα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Όσο εσείς κοιμάστε, η αμμωνία κάνει το θαύμα της.

 Το επόμενο πρωί, με ένα σφουγγαρι που το εχετε πασπαλίσει με σοδα, περάστε την επιφάνεια του φούρνου σας και δείτε τους λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού να εξαφανίζονται!
 D.C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου